Ruta de autor, Idensitat i Ángela Bonadies | workshop

15.06.2016 | 18.00 h | Estudi de Homesession i Port de Barcelona

Assistència: 17 persones

Ruta d’autor, amb Aymara Arreaza i Lorena Bou, en colaboració amb Idensitat i l’artista resident a Homesession Ángela Bonadies, van programar un workshop que es va realitzar un dimecres a la tarda des de Homesession tot seguint una ruta pel Paral·lel fins al port per, un cop allà, pujar a unes golondrines i fer una ruta pel port.

Com que ja no era període lectiu, es va fer una convocatòria oberta a través de xarxes socials, cosa que va tenir com a resultat l’assistència d’historiadors, artistes i persones interessades en la realització de l’activitat; val a dir que Homesession va proposar unes dates diferents, però es va preferir fer-les coincidir amb la residència d’Ángela Bonadies malgrat que, d’aquesta manera, els estudiants no podien assistir i no s’hi va inscriure cap, així que entre professors i organitzadors es va optar per fer-ho en obert el 15 de juny.

Durant la sessió, Ruta de autor va compartir la seva metodologia de treball amb els 17 paticipants del grup amb els quals s’ha realitzat una investigació dinàmica a l’entorn de les Golondrines, embarcacions d’oci històriques en la ciutat situades a les drassanes de Barcelona.

Els objectius del taller es centren en sensibilitzar els i les participants per a posar atenció a l’entorn, a interrogar el present, despertar històries i a mobilitzar-nos per a aprendre amb i des del trànsit.

El taller es va desenvolupar en tres parts: durant la primera, reflexionar sobre com crear itineraris, sobre les inquietuds, com seguir el rastre de la informació, com anar lligant caps i com estar atent a la sorpresa serendípica.

Un cop acabada la xerrada, van començar la ruta pel barri del Poble Sec, la qual que ens va dur fins a una de les golondrines del port. Gairebé tots els assistents van participar amb imatges i relats a propòsit del projecte.


cast.

Ruta de autor, con Aymara Arreaza y Lorena Bou, en colaboración con Idensitat y la artista residente en Homesession Ángela Bonadies, programaron un workshop que se realizó un miércoles por la tarde desde Homesession siguiendo una ruta por l’avenida Paral·lel hasta el puerto para, una vez allí, subir a unas golondrinas y hacer una ruta por el puerto.

Como ya no era período lectivo, se hizo una convocatoria abierta a través de redes sociales, lo que tuvo como resultado la asistencia de historiadores, artistas y personas interesadas en la realización de la actividad; cabe decir que Homesession propuso unas fechas diferentes, pero se prefirió hacerlas coincidir con la residencia de Ángela Bonadies pesar de que, de esta manera, los estudiantes no podían asistir y no se inscribió ninguna, así que entre profesores y organizadores se optó por hacerlo en abierto el 15 de junio.

Durante la sesión, Ruta de autor compartió su metodología de trabajo con los 17 paticipantes del grupo con los que se ha realizado una investigación dinámica en el entorno de las Golondrinas, embarcaciones de ocio históricas en la ciudad situadas en los astilleros de Barcelona.

Los objetivos del taller se centraron en sensibilizar a los y las participantes para poner atención al entorno, a interrogar el presente, despertar historias y movilizarnos para aprender con y desde el tráfico.

El taller se desarrolló en tres partes: en la primera, se reflexionó sobre cómo crear itinerarios, sobre las inquietudes, como seguir el rastro de la información, como ir atando cabos y como estar atento a la sorpresa serendípicos.

Una vez terminada la charla, empezó la ruta por el barrio de Poble Sec, lo que nos llevó hasta una de las golondrinas del puerto. Casi todos los asistentes participaron con imágenes y relatos a propósito del proyecto.


eng.

The workshop led by Ruta de autor (a project directed by Aymara Arreaza R. and Lorena Bou Linhares), with the participation of Ángela Bonadies (artist resident in Homesession) and the collaboration of Idensitat within the framework of the educational programme Polaritats, was carried out on the afternoon of Wednesday 15 June.

During the session, Ruta de autor shared their working methodology with the seventeen participants in the group with whom they developed a dynamic investigation of the Golondrinas, the historic pleasure boats located at the Drassanes (Shipyards) in Barcelona.

The objectives of the workshop focussed on sensitising the participants about paying attention to their surroundings, interrogating the present, awakening histories and motivating us to learn with and through transit.

The workshop was developed in three parts. The first part reflected on how to create itineraries, on the concerns, on how to track the traces of information and tie up loose ends, as well as how to watch out for the serendipitous surprise. During the second part, the results of the search for materials related to the port and the Golondrinas were placed in common. The concluding part initiated the action of walking from the district of Poble Sec to the Golondrinas to experience collectively a mobilisation from the most physical to the most interior mobilisation.

Ruta de autor

Ángela Bonadies

Idensitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: